Російська сторона та її сателіти відмовляються обговорювати низку принципових питань, включаючи те, що стосується «меж ОРДЛО».

Про це пише блогер і журналіст Тижня Денис Казанський, який бере участь у ТКГ, передає «Тиждень».  

Зазначається, що жодного, навіть невеликого прориву у переговорах Тристоронньої контактної групи наразі немає.  Ситуація знаходиться в глухому куті через позицію російської сторони та її сателітів, які відмовляються обговорювати низку принципових питань і таким чином унеможливлюють виконання мінських угод.

Зокрема, це стосується і території, яку російські найманці захопили вже після підписання мінського меморандуму.

«Наприклад, чітко визначити межі того, що слід, за законом, вважати окремими районами Донецької та Луганської областей. Як відомо, уже після підписання мінських угод бойовики за підтримки Росії захопили ще кілька міст і загалом 1700 квадратних кілометрів української території. Чіткі координати лінії розмежування визначено мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року. І жодних інших документів, на які можна було б спертися під час визначення меж ОРДіЛО, не існує», — повідомив він.

За словами Казанського, російська сторона відмовляється повертати захоплену територію. Таким чином, ніякого прогресу в переговорах не передбачається, тому що неможливо виконати навіть головний, першочерговий пункт — розвести війська та припинити вогонь.