Керівнику та п’яти інспекторам одного з відділів Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Луганській області повідомили про підозру у масовій фальсифікації службових документів за фактом ліквідації масштабних лісових пожеж.

Про це повідомив прес-центр Офісу Генерального прокурора.

Підозрюваному керівнику підрозділу ДСНС Луганської області інкримінують підбурювання до вчинення службового підроблення за попередньою змовою групою осіб , ще 5 працівникам цього відомства порушення статті про службове підроблення.

«Інспектори за вказівкою керівника структурного підрозділу ГУ ДСНС підробляли акти про пожежі з метою створення видимості про ефективну ліквідацію пожеж на Луганщині для правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування, ЗМІ, громадян та суспільства в цілому. До офіційної документації підозрювані вносили неправдиву інформацію про виїзд на охоплену вогнем територію садівничого товариства «Озеро Вовче» в Новоайдарському районі та ліквідацію пожеж силами та засобами пожежно-рятувальних загонів», — йдеться у повідомленні.

Також відомо, що вищевказані дії щодо ліквідації масштабних пожеж не були проведені, а підозрювані умисно підробили 46 актів для викривлення статистичних показників.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань.

Слід нагадати, що у липні минулого року масштабні пожежі, що виникли на території дачного кооперативу «Озеро Вовче» призвели до гибелі трьох людей, руйнування житлових та господарчих будівель Луганщини.