Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов заявив, що Україна не може постачати воду в окупований Крим. Про це він заявив в інтерв’ю виданню liga.net.

Данілов вважає, що з політичної точки зору це також неможливо, але наголошує, що це його особиста думка.

«Моя особиста думка: ми не можемо постачати воду в окупований Крим. Більш того, з політичної точки зору я думаю, що це неможливо. Якщо Російська Федерація повертає Крим, то вода піде туди відразу. Це складне питання. І думати, що є проста відповідь, не можна», – сказав він.

Нагадаємо. 11 лютого в ефірі телеканалу «Прямий» голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що погодився б на компроміс щодо постачання води в окупований Крим в обмін на поступки з боку президента Росії Володимира Путіна по Донбасу.

Ввечері того ж дня лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров категорично заявив про те, що пускати воду в окупований Росією Крим – це продаж і територій, і людей. І що ніякі «арахамії» не мають права здавати Росії території та півмільйона кримських татар.

1 лютого голова бюджетного комітету Верховної Ради, нардеп від фракції «Слуга народу» Юрій Арістов заявив, що Україна може почати подавати почати подавати воду в анексований Росією Крим. І заробляти. При цьому, говорячи про півострів, сказав: «Росії».