У відомстві назвали всі звинувачення в свій бік спотворенням реальності та запитали «яка країна вторглася до України?».

Заяву було продемонстровано у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» 27 листопада.

«Звинувачення в тому, що США та інші західні партнери займаються «зовнішнім управлінням» внутрішніми справами України, є не просто помилковими, а перевертають реальність догори дригом», – наголосили в посольстві.

Крім того, дипломати нагадали, що саме Російська Федерація втрутилася у справи України, а не США, і нею була розв’язана війна.

«Якщо говорити про зовнішнє управління, то давайте запитаємо: яка країна вторглася до України, ув’язнила, переселила і піддала тортурам її громадян, і несе відповідальність за війну, внаслідок якої загинули понад 13 тисяч осіб? Хто всередині України спонсорує регулярний потік судових позовів і поширення дезінформації, спрямованих на дискредитацію демократично обраного уряду України і його реформ, які так нелегко далися? Відповідь: явно ті сили, які в Україні, так і за її межами прагнуть зупинити євроатлантичну інтеграцію України, і збагачуватися за рахунок українського народу», – йдеться в заяві.

Що ж до співпраці з Україною, то в посольстві США акцент зробили на відкритості та партнерстві між нашими країнами.

«США турбуються про народ України і цінностях, за які українці боролися на Майдані. Ми працюємо відкрито і прозоро, в партнерстві з урядом України і на його прохання – прохання надавати допомогу, щоб зробити Україну безпечнішою і азможнішою, щоб просувати реалізацію євроатлантичних прагнень країни, закріплених в її Конституції» – підсумували у відомстві.

Нагадаємо. 24 листопада партія ОПЗЖ була влаштувала мітинг під посольством США.