Посол України у Німеччині Андрій Мельник виступив за те, щоб запровадити ембарго на поставки нафти і газу з РФ не менш, ніж на три місяці. І додав, що Кремль свідомо принизив Меркель, уряд та німецьку громадськість.

Відповідну заяву дипломат зробив в інтерв’ю агентству dpa, повідомляє «Німецька хвиля».

Він зазначив, що на тлі можливого отруєння російського опозиціонера Олексія Навального має будуть більш жорстке відношення до Росії. І зазначив, що прийшов час для жорсткої реакції Кремлю, а просто вимоги припинити проєкт «Північний потік – 2» низки німецьких політиків ц цьому контексті недостатньо.

Мельник підкреслив, що режим президента РФ Володимира Путіна «має бути позбавлений найважливішого джерела доходів за свою агресивну політику». І виступив за припинення всіх європейських інвестицій в економіку Росії.

«Підступний замах на отруєння Навального за допомогою хімічної зброї масового ураження – це не тільки неприкрита загроза смерті всім критикам Путіна. Це удар в обличчя канцлеру Ангелі Меркель, Федеральному уряду і німецькій громадськості, які були свідомо принижені», – вважає дипломат.

Нагадаємо. Олексій Навальний впав у кому 20 серпня через можливе отруєння у російському аеропорті. Через два дні він був транспортований у клініку в Німеччині.

Представник кабміну ФРН заявив, що німецька лабораторія знайшла в організмі Навального сліди отрути з групи «Новачок».