Ухвалення законодавства, яке б порушувало незалежність антикорупційних інституцій, загрожує траєкторії реформ в Україні та підтримці міжнародної спільноти.

Про це йдеться в заяві групи послів країн «Великої сімки» в Україні, яка оприлюднена у Твіттері.  

У заяві йдеться, що країні «Великої сімки» підтримують те, чого український народ вимагає від самого початку Революції Гідності і по сей час, а саме – незалежність антикорупційних інституцій

«США, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія і ЄС продовжують підтримувати незалежні антикорупційні установи України та їхню відданість справі боротьби з корупцією на найвищих рівнях. Ми підтримуємо те, чого український народ вимагав під час Революції гідності та продовжує вимагати щодня з того часу. Законодавство, яке б порушувало незалежність цих інституцій, загрожує траєкторії реформ в Україні та підтримці міжнародної спільноти», – зазначили дипломати.

pic.twitter.com/8VYCGKgPYb

— G7AmbReformUA (@G7AmbReformUA) May 4, 2020

Раніше повідомлялось, що Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності 28 квітня рекомендував ухвалити за основу законопроєкт № 3133 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності протидії корупції в окремих правоохоронних та інших державних органах».