Проросійський адвокат Портнов написав звернення до Президента України Володимира Зеленського від «всіх наших однодумців» із закликом у річницю загибелі людей під час Революції гідності вшанувати ще й тих, хто розстрілював людей.

Відповідне звернення він оприлюднив на своєму телеграм-каналі.

Він закликав «нарешті» висловити співчуття родинам міліції, а людей, які приймали участь у Майдані, назвав «учасниками масових заворушень».

 «Наближається чергова річниця масових вбивств на Майдані. Від імені всіх наших однодумців  звертаємося до Президента України з пропозицією публічно вшанувати пам’ять всіх загиблих, а не тільки учасників масових заворушень. До співчуття «героїв революції» просимо нарешті висловити співчуття сім’ям загиблих співробітників міліції», – написав адвокат «ексберкутовців».

У повідомленні вказується навіть 3 варіанти як має поступити президент. Два з них, які, напевно, найголовніші для них – це розслідування проти учасників Революції гідності, амністія для міліціонерів.

«У Глави держави є шанс розв’язати цю проблему, ініціювавши одне з двох – або негайно почати розслідування причетності учасників тих заворушень до вбивств співробітників міліції, провокацій вбивств власних активістів та фальсифікацій кримінальних справ Майдану, або провести для співробітників міліції точно таку ж симетричну амністію, яку прийняли для себе і організатори тодішніх погромів.

Але Зеленському запропонований і ще один варіант. Це мабуть, для його стратегії залишатися хорошим для всіх та привести до миру, як обіцяв.

«Є третій варіант – зараз і надалі ніяк не реагувати і не робити з рівня Президента на цю тему жодних заяв. У всіх питаннях повинна бути справедливість і однакові стандарти», – додав адвокат часів колишнього президента-втікача Януковича.

До речі, саме при цій владі він зміг повернутися до України і зробити так, що всі 5 років, які він прожив за її межами, перетворились в суді у відрядження.

Народний депутат з пропрезидентської фракції «Слуга народу» погодився з ним і зробив репост до себе у телеграм-канал.