На думку п’ятого президента України, розбудова армії не є пріоритетом нинішньої влади.

Про це він заявив у суботу під час обласної партійної конференції у Вінниці, передає пресслужба партії «Європейська Солідарність».  

Петро Порошенко наголосив, що скорочення витрат на армію у проєкті бюджету та оприлюднений напередодні в ЗМІ наказ щодо запровадження штрафів за вогонь у відповідь можуть свідчити, що Збройні сили – не пріоритет.

«Вимушені визнати – ця влада не любить армію. Це полягає не лише в тому, що скоротили видатки на армію України, яка знаходиться в стані війни. А і в наказі, який вийшов вчора. Вони збираються штрафувати воїна, який відкриває вогонь у відповідь при нападі на нього окупанта, і навіть не соромляться. Вони кажуть, що це за їх розумінням є шлях до миру», – обурився політик.

П’ятий президент підкреслив, що зараз збільшується фінансове забезпечення силових органів, які в ручному режимі переслідують патріотів, волонтерів та опозицію.

«На армію і на солдата в них грошей немає, а на силові структури є. На 40 відсотків зросли видатки на ДБР. Чому зросли видатки? Бо їх дуже люблять, а люблять тому, що вони встановили світовий рекорд Гіннеса – проти Петра Порошенка порушено 58 кримінальних справ, найбільше в світі. За Мінські угоди, Керченську протоку, наказ про контрнаступ, оборону Донецької і Луганської областей, призначення керівників військових формувань», – перераховує Порошенко.

За його словами, цими діями влада підриває позиції України в міжнародних судах.

«Вони порушили кримінальні справи за кляузами Коломойського, його кліки, Януковича і заступників голови його адміністрації, які зараз очолюють разом із його адвокатами силові структури», – констатує він.

Не забув лідер «Європейської Солідарності» згадати патріотів-державників, для яких останній рік був не простим. Це можна зрозуміти з жорстокого побиття колишнього бранця Кремля Володимира Балуха та всіх кримінальних справ проти Софії Федини та Марусі Звіробій.

«Ігнорування та цькування наших захисників – це реалії сьогоднішнього життя», – резюмує лідер «Європейської Солідарності».