Звільнити Віктора Шаповалова допомогло розпорядження суду, щодо поновлення колишнього силовика в підрозділі, якого вже немає.

Про це повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко, передає Укрінформ.

«Так (Шаповалова звільнили – ред.). Він відновився у підрозділі, якого немає. Ухвалу суду було виконано, його відновили, але посади і підрозділу такого вже немає, він вже розформований. І тому його звільнили – йому немає де служити далі у цьому підрозділі, структури такої вже не існує», – наголосив він.

Варто зазначити, що командир спецпідрозділу підозрюється у перевищені службових повноважень та незаконному використанні зброї. Під час Революції Гідності його рота, разом з іншими, стріляли по активістах Євромайдану. В результаті таких дій загинуло троє осіб та понад сто поранено.

У 2015 Шаповалова взяли під варту. Через рік ним було визнано провину в питанні незаконного поводження зі зброєю. Зрештою колишній командир назвав імена інших правоохоронці, що отримували набої та попросив вибачення.

В кінці 2019 року йому пом’якшили запобіжний захід, призначивши нічний домашній арешт без носіння електронного браслета. А вже на початку грудня цього року суд постановив поновити Шаповалова на службі.