Так Лукашенко відреагував на заяву Макрона про те, що повинен добровільно залишити посаду.

Про це повідомляє БЕЛТА.

На думку Лукашенка, президент Макрон мав був піти ще у 2018 році, коли почались протести «жовтих жилетів». Вони виступали проти підвищення цін, податків на паливо і зрештою вимагали відставки президента.

«Роки йдуть, «жилети» до сих пір на вулицях, пан Макрон на подив теж до цих пір на посаді, а Франція стала країною, де масові протести стали звичним явищем», – заявив він.

Читайте також: Ексзаступник голови МЗС Білорусі відповів росіянам, які дають поради щодо протестів: Ви хоча б почніть

Також президент Білорусі пригадав мусульманські протести та рух Black Lives Matter, які періодично відбуваються у Франції.

«Як досвідчений політик – незрілому – хочу порадити пану Макрону поменше дивитися по сторонах, і замість цього зайнятися, нарешті, внутрішніми справами Франції. Хоча б почати вирішувати проблеми, яких в країні накопичилося чимало», – наголосив Лукашенко.

Він відмітив, що Еммануель Макрон забагато уваги приділяє колишньому кандидату в президенти Білорусі.

«З урахуванням того, що цей екскандидат – пані, французький лідер ризикує до внутрішніх проблем Франції отримати ще й особисті – у себе вдома», – наголосив Олександр Лукашенко.

Нагадаємо. 26 вересня Еммануель Макрон заявив, що нелегітимному президенту Білорусі Лукашенку треба добровільно піти з посади.