Східна правозахисна група виявила, що НВФ «ЛНР» і «ДНР» тотальна політизація молоді на окупованих територіях Донбасу проводиться за фінансової підтримки Російської Федерації.

Як вказано у повідомленні Східної правозахисної організації, на реалізацію політичних молодіжних проектів витрачаються мільйони доларів. І така політизація молоді тісно пов’язана з процесами мілітаризації дітей на окупованій частині Донбасу.

Правозахисна організація вважає, що таким чином НВФ «ЛНР» і «ДНР» за наказом РФ готує нових агентів впливу «РУСЬКОГО МИРУ». Це новий етап гібридної війни РФ проти України, тому що у даному випадку вони борються не за територію, за розум молодих людей, які самі в майбутньому будуть боротися за нові території для «РУСЬКОГО МИРУ». І це, насправді, найстрашніше.

Відео, яке наведено нижче, звертає увагу на проблеми політизації молоді в окупованому Донбасі і закликає міжнародне співтовариство і Уряд України вжити всіх необхідних заходів спрямовані на припинення політизації молоді на окупованій частині Донецької та Луганської областей.

Оккупированный разум

ПОЛИТИЗАЦИЯ МОЛОДЕЖИ НА ОККУПИРОВАННЫХ ТЕРРИТОРИЯХНаша правозащитная группа проводит постоянный мониторинг нарушений прав человека на оккупированной части территорий Луганской и Донецкой областей. Мы выявили, что НВФ «ЛНР» и «ДНР» при финансовой поддержке РФ проводит тотальную политизацию молодежи на оккупированных территориях Донбасса, для их вовлечения в идеи «РУССКОГО МИРА». На реализацию политических молодежных проектов тратятся миллионы долларов, политизация молодежи тесна сопряжена с процессами милитаризации детей на оккупированной части Донбасса.Мы считаем, что таким образом НВФ «ЛНР» и «ДНР» по приказу РФ готовит новых агентов влияния «РУССКОГО МИРА», это новый этап гибридной войны РФ против Украины, они борются не за территорию, за разум молодых людей, которые сами в будущем будут бороться за новые территории для «РУССКОГО МИРА».Этим видео мы хотим обратить внимание на проблемы политизации молодежи в оккупированном Донбассе и призвать международное сообщество и Правительство Украины предпринять все необходимые действия направленные на прекращение политизации молодежи на оккупированной части Донецкой и Луганской областей.Людмила ДенісоваВолодимир Зеленський – Слуга НародуVasyl MokanНэлли Яковлева (Nelli Yakovleva)Оксана Гаврилюк (Оксана Коляда)Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft KiewEmbassy of Ukraine in the USA / Посольство України в СШАEmbassy of Canada in UkraineAmbassade de France en UkraineМоніторингова місія ООН з прав людини / UN Human Rights Monitoring Mission

Опубліковано Восточная Правозащитная Группа Пʼятниця, 15 листопада 2019 р.

Нагадаємо. Раніше до нас надійшов лист від вчительки з окупованого Донбасу, де жінка описувала військово-патріотичне виховання дітей на окупованій території України. У ньому вона зверталась також до Уряду України із закликом не ігнорувати таку ситуацію та кожного разу розповідати про це світові на міжнародних зустрічах. Також вона, мешкаючи в окупації, просить президента звернути більшу увагу на виховання дітей та молоді на вільній території задля того, щоб в Україні підростало нове покоління українців, які люблять і поважають свою землю, свій прапор і свою країну.