Протоієрей УПЦ МП у 2014 році освячував бойові прапори ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Гіркін, а вже після звільнення міста у 2017 році давав напутні слова українським поліцейським.

Про це повідомляє «Восточный вариант».

Минулого місяця соціальні мережі «спалахнули» двома яскравими фотографіями, які розміщували поряд одну з іншою. На першому фото Протоієрей УПЦ МП Олег Віталійович Хижняков з міста Слов’янська у 2014 році освячував бойові прапори ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Гіркін, а на другому фото, вже після звільнення міста від російських найманців, давав напутні слова українським поліцейським.

За даними порталу «Миротворець», Олег Хижняков під час окупації Слов’янська разом з Очеретяним Володимиром (отець Віталій) надавав бойовикам житло, їжу та грошові кошти й агітував за вступ до лав «ополчення ДНР», освячував військову техніку, зброю і «бойові прапори» терористів.

Активісти і раніше говорили про це, а після появи фотографії з поліцейськими, вирішили самі звернутися зі зверненням до керівництва поліції, щоб там провели перевірку.

Головне управління національної поліції в Донецькій області перенаправило лист до обласного управління поліції охорони.

У відповіді на звернення стає зрозуміло, що перевірка викладених фактів все ж таки була.

Як виявилося, фото Олега Хижнякова з поліцейськими зробили ще в 2017 році у дворі Слов’янського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, де нагороджували кращих співробітників поліції.

Саме цей Протоієрей, який раніше освячував російських бойовиків, тепер проводив обряд освячення особового складу, якого направив храм Святого Духа.

Зазначається, що правоохоронці перевірили його на предмет підтримки та відносин з представниками незаконних збройних формувань і, як виявилося, він їх не підтримує і навіть не підтримував раніше.

І це попри те, що не тільки фотографії з соціальних мереж, а й свідчення очевидців говорять про зворотне.

У висновку поліція повідомила, що будь-яких порушень встановлено не було, проте «звернення взято до уваги».

Можливо, у майбутньому, на подібні заходи Олега Хижнякова просто перестануть запрошувати.