У сервісі Flightradar пояснили, що не отримували даних з літака рейсу U6346 щодо його місцеперебування з 14:04 до 14:36.

Про це йдеться у відповіді сервісу на запит «Громадському радіо».

У сервісі вказали, що лише з 15:10 на платформі можна було відслідкувати коректне перебування літака, після того, як проблема з транспондером була вирішена.

Крім того, зазначили, що для відстеження та отримання інформації про літаки Flightradar24 використовує технологію ADS-B, тож з літака автоматично надсилаються дані про його точне місцеположення, висоту та швидкість тощо.

При цьому Flightradar заявили, що не можуть встановити причину того, що з літака надсилалися помилкові дані про місцеперебування судна.

Нагадаємо. Український журналіст Андрій Цаплієнко повідомив про те, що 10 липня над територією України пролетів російський пасажирський літак рейсу SVR346. Відповідно до даних системи Flightradar, пасажирський літак «Уральських авіаліній» вилетів 10 липня о 13:29 за московським часом із Анапи до Санкт-Петербурга.

У «Громадському радіо» нагадали, що зазвичай судно летить територією РФ поблизу кордону з Україною. Але згідно з інформацією Flightradar, майже на початку польоту повернув назад, потім взяв курс праворуч (в інший бік від пункту призначення), потім розвернувся в інший бік, залетів у повітряний простір України на підконтрольну територію Донбасу, а далі вже над окупованими територіями попрямував до Санкт-Петербурга.