Відразу два великі схрони з боєприпасами було виявлено сьогодні, 13 жовтня.

Так, оперативниками Центрального відділу поліції у одному з покинутих будинків Мангушського району були виявлені боєприпаси. Під час огляду місця події було вилучено 10 гранат із запалами. Всі вони були знищені вибухотехніками.

Другий схрон знайшли на Одещині, у лісосмузі поблизу Біляївки.

«Серед вилученого – шість гранат, п’ять запалів до них, два електродетонатори, два обрізи мисливської рушниці, два протитанкових гранатомети та близько тисячі набоїв різного калібру», – йдеться у повідомленні Національної поліції.

Вказується, що на місці події працювали викликані працівники вибухотехнічного управління, як знищили частину боєприпасів, що знаходилась у надзвичайно небезпечному стані, а решту арсеналу правоохоронці направили на експертизу.

Відомості за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Досудове слідство триває, працівники поліції встановлюють походження заборонених предметів та осіб, які причетні до їхнього зберігання.

Відповідно до чинного законодавства, подібні дії караються  позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.