Поблизу околиці міста Костянтинівка була знайдена сумка, яка була наповнена гранатами та вибухівкою. Про це повідомив відділ комунікації Головного управління нацполіції у Донецькій області.

Небезпечну знахідку виявив місцевий житель і одразу ж повідомив полісменам. На місце прибула слідчо-оперативна група місцевого відділку поліції. Почавши перевірку, полісмени виявили 10 гранат, більш ніж 1000 патронів, 6 тротилових шашок та детонатори.

Сумка була знайдена на відстані одного кілометру від житлових будинків. Поліцейські забезпечили належні заходи безпеки. Працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій були вилучені боєприпаси та вибухівка, після чого їх відправили на подальшу утилізацію.

Крім того, у мікрорайоні Семенівка (Слов’янськ) було знайдено міну калібру 82 мм «сучасного часу». Її знайшли під час будівельних робіт на території психіатричної лікарні. Робітники, що копали котлован, натрапили на підозрілий металевий предмет, схожий на вибухонебезпечний, та відразу ж проінформували рятувальників.

Фахівці прибули за вказаною адресою, ідентифікували знахідку та вилучили з місця виявлення.

Варто зазначити, що з початку цього року лише полісменами Донеччини було вилучено близько 537 гранат, 112 одиниць вогнепальної зброї та 80 кг вибухових речовин.

Рятувальники підкреслюють, що в разі виявлення підозрілого предмета відразу телефонуйте за екстреним номерами «101» або «102».

Категорично забороняється торкатися і пересувати підозрілий предмет!

Пам’ятайте, що відповідальність рятує життя!