Український журналіст Тарас Ібрагімов планує дистанційно продовжувати роботу з висвітлення незаконних «судових процесів» над політв’язнями, які проводяться в анексованому Росією Криму. Після сьогоднішньої заборони від ФСБ щодо в’їзду на півострів він не хоче залишатися осторонь і має можливості спостерігати за «судовими процесами» телефоном та доносити інформацію українцям та світу.

Про це журналіст Тарас Ібрагімов розповів в ефірі Громадського радіо.  

Журналіст розказав, що йому подобалася «справжня польова робота», але після заборони на в’їзд від співробітників ФСБ, він не зможе продовжити її у тому ж режимі. Проте, навіть через відсутність прямого доступу до «судів», буде отримувати інформацію про ті процеси, які влаштовує окупаційна «влада».

«Тепер у мене немає прямого доступу до «судів», але за ці чотири роки у мене назбиралося дуже багато контактів. Всі ці адвокати, які займаються політичними справами, стали моїми близькими друзями. Тепер мені доведеться трішки переформовувати свою роботу і займатися цим з Києва, телефоном».

У планах Ібрагімова створити якийсь проєкт або радіопрограму, яка буде прив’язана до Києва, та висвітлювати «судові процеси»

«Зрештою, можливо це перетвориться у якусь радіопрограму щодо «судів», чи проєкт, який буде більш прив’язаний до Києва. Тож тепер буду стаціонарно висвітлювати ці процеси», — сказав журналіст.

Щодо заборони на в’їзд, то він говорить, що причину не назвали, але сам журналіст пов’язує це зі своєю професійною діяльністю.

«Мені вручили тільки один документ, який дуже формально посилається на загальні норми закону Росії. В усній розмові співробітник ФСБ мені пояснив, не прямо, а натяками, що «ви ж Тарасе Анатолійовичу розумієте з чим це пов’язано». Мається на увазі, що це пов’язано з моєю журналістською роботою. Тобто усно мені більш-менш підтвердили те, у чому я був переконаний», — сказав Ібрагімов.

Наразі, 34 роки — це найбільший термін заборони в’їзду на територію окупованого Криму і Росії.

«Мені приємно, що вони так визнають мою роботу», — жартує журналіст.

І додає, що буде оскаржувати таке рішення у так званих «судах» Криму та в судах Росії через своїх друзів-адвокатів. А також сподівається, що справа дійде до Європейського суду з прав людини.