Активісти однієї з ініціатив організували заходи у російських містах, підтримали кримчан, яких утримує російська влада та учасників протестів в Білорусі.

Про це з посиланням на активістку Віру Лаврешину, повідомляє Крим.Реалії.

«Ми провели чергову акцію «Стратегії-18» на захист кримських татар на Арбаті. Ледве встигаємо готувати плакати: щоразу нові репресії, нові в’язні. Політв’язнів обмінювати не хочуть, хоч зі шкури влізь. При тому, що в’язні хворіють на коронавірус (крім хронічних недуг) і не отримують лікування. Людей треба просто рятувати від загибелі. Все більше інформації щодо секретних в’язниць ФСБ у Донецьку і Луганську. Людей необхідно визволяти з цього пекла! Багато хто по 6 років мучаться у тортурних підвалах. І відбувається це в європейській країні, в XXI столітті – так буденно, флегматично, як ніби спецслужбам індульгенція видана на багато років вперед. Сам по собі цей кошмар не припиниться, його треба зупиняти», – наголосила вона.

За інформацією від жінки, одиночні акції відбувались у країні не тільки вдень, а і ввечері.

Схожа акція у п’ятницю 18 грудня також відбулася в населеному пункті Шліссельбург, що у Ленінградській області.

Варто зазначити, назва «Стратегія-18», активістами з Москви та Санкт-Петербургу обрана не просто так. Це є пам’яткою про той день, коли було депортовано кримських татар, а саме 18 травня 1944 року.

Через це вони щомісяця, 18 числа, виходять на міні акції, для того, щоб нагадати суспільству як про порушення прав та свобод людини, так і про ситуацію в окупованому Криму.