Прес-секретар російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков підтвердив заплановану на 9 грудня дату проведення саміту у «нормандському форматі». І заявив, що зараз підготовка до неї вийшла на фінальну стадію, а на сьогодні, понеділок 18 листопада, у Путіна запланована телефонну розмова.

Однак Пєсков утримався давати будь-які прогнози щодо очікувань Кремля від переговорів у Парижі. Він заявив, що була дуже тривала перерва перед тим, як взагалі запланували чергову зустріч, тому спрогнозувати щось неможливо, тоді й не буде розчарувань.

«Давайте не завищувати очікування, щоб потім не розчаровуватися, і в той самий час не занижувати, сподіваючись, що все-таки підготовка матиме свої результати», – заявив Пєсков.

Нагадаємо. Президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський підтвердили дату зустрічі у «нормандському форматі», яка була запланована на 9 грудня в Парижі.

Але наступного дня помічник Путіна Юрій Ушаков заявив, що дата не узгоджена, але в Росії не виключають можливості проведення зустрічі в нормандському форматі до кінця 2019 року