З метою протидії коронавірусній інфекції серед військових, які боронять Україну на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях Об’єднаним силам передано 16 тисяч медичних масок.

Про це повідомляє пресслужба Об’єднаних сил на своїй сторінці Фейсбук.  

Вказується, що додатково чекають також допомогу від благодійних організацій.

«За підтримки Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій Об’єднаним силам передано 16 тисяч медичних масок. Найближчим часом очікується надходження такої допомоги і від благодійних організацій», – йдеться в повідомленні.

Крім того, організовано постачання швидких лабораторних тестів для діагностики COVID-19, спеціального одягу для захисту, обладнання та засобів для дезінфекції, лікарських засобів. Також, на випадок ускладнень від вірусу у наявності буде медична апаратура та прилади для інтенсивної терапії.

Також підкреслюється, що у складі ООС є мобільні госпіталі та ізолятори для контактних осіб.

«Варто зазначити, що на сьогодні у складі Об’єднаних сил є 4 військових мобільних госпіталі, де підготовлено до прийому контактних осіб ізолятори загальною місткістю до 200 ліжок. Наразі в Маріуполі додатково розгортаються 35 ліжок в інфекційних боксах військового мобільного госпіталю на випадок масового надходження хворих на коронавірус. Для проведення інтенсивної терапії у військових мобільних госпіталях є 24 апарати штучної вентиляції легень», – написано в повідомленні.

Крім того, в мобільних госпіталях проводяться тренування щодо дій у випадку виявлення COVID-19, до яких долучені всі, хто може буде причетним до транспортування, ізоляції, приймання та лікування хворих. Виконуються режимно-ізоляційні заходи (обмеження переміщення особового складу, відміна масових заходів, відпусток, температурний контроль тіла на вході до військової частини тощо). Всі приміщення, включаючи місця загального користування та пунктів харчування, регулярно дезінфікуються.

Також наголошується, що на КПВВ проводяться заходи безпеки.

«На усіх шести контрольних пунктах в’їзду-виїзду (КПВВ) в районі ведення операції Об’єднаних сил проводиться температурний контроль осіб, які прибувають з тимчасово окупованої території України», – йдеться в повідомленні.

На сьогодні серед військовослужбовців Об’єднаних сил випадків COVID-19 не зареєстровано.