У членів української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулюванню ситуації на Донбасі немає єдиної узгодженої позиції щодо Донбасу. А з директивами біда. «Все робиться догори дриґом».

Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко в ефірі телеканалу «Україна 24».  

Так він прокоментував заяву заступника глави делегації в ТКГ Вітольда Фокіна щодо амністії в ОРДЛО та особливого статусу Донбасу.

За словами дипломата, у світовій практиці делегаціям зазвичай пишуть інструкції або директиви. І саме з ними делегація і всі її члени діють. Ба більше – вони не мають права виходити за ці межі.

«Оскільки у нас все робиться догори дригом, то ми «маємо те, що маємо», як казав наш перший президент. Виходить, що в делегації директив немає, я даю попередню оцінку. Глава делегації говорить про одні речі, заступник каже про інші речі, третій заступник ще про якісь речі – одним словом, дипломатичний хаос», – заявив він.

Дипломат зауважив, що все це негативно впливає на імідж України на міжнародній арені. І саме через подібні неузгоджені заяви «на нас дивляться, як на папуасів».