Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує школам із 15 жовтня розпочати канікули, а вишам – перейти на дистанційну форму навчання.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення ухвалено на позачерговому засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, яке відбулося у понеділок, 12 жовтня, інформує Урядовий портал.

«Комісія прийняла рішення рекомендувати закладами загальної середньої освіти встановити з 15 по 30 жовтня 2020 року канікули, у наступний період – можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації. Також рекомендовано закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою)», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Шкарлет: Ми маємо конкретними діями зберегти здоров‘я і життя кожного українця

Доповнення до постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641» повинні підготувати Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки і направити на розгляд Кабінету Міністрів.