Різні наукові установи, які не пов’язані між собою, заявили, що між поширенням коронавірусу Covid-19 і мережею 5G немає зв’язку, бо це є біологічно неможливим. Вчені стверджують, що такі теорії – є великим обманом і назвали їх «гіршим видом фейкових новин». Відповідати на такі питання довелося через чисельні появи фейкової інформації про це у соціальних мережах, а у Великобританії навіть почали підпалювати вишки 5G через теорію змови, що пов’язана з коронавірусом.

Про це повідомляє ВВС.  

Так, директор Національної служби охорони здоров’я в Лондоні (NHS England) Стівен Повис заявив, що це маячня.

Доктор Саймон Кларк, доцент з клітинної мікробіології в Університеті Редінга, підкреслив, що така ідея «не витримує критики».

«Ідея зв’язку між Covid-19 і 5G біологічно неможлива. Імунна система може бути ослаблена всілякими речами – втомою в один прекрасний день або неправильною дієтою. Ці коливання невеликі, але можуть зробити вас більш вразливими до зараження вірусами», – сказав він.

Вчені розділили всі «теорії змови», пов’язані з 5G, на два типи:

5G може пригнічувати імунну систему, роблячи людей більш вразливими до зараження вірусом;вірус може якимось чином передаватися з використанням технології 5G.

Вони наголошують, що радіохвилі, які використовуються в 5G та інших технологіях мобільних телефонів, знаходяться на низькочастотному кінці електромагнітного спектра. Тобто, вони менш потужні, ніж видиме світло, і недостатньо сильні, щоб нашкодити людині. І наводять приклад від випромінювання на більш високій частоті того ж сонця або медичного рентгена, які наносять набагато більше шкоди організму.

Професор педіатрії в Університеті Брістоля Адам Фінн заявив, що 5G не може бути розповсюджувачем вірусу. І епідемія викликана через передачу вірусу між людьми, а не від електромагнітних хвиль.

«Нинішня епідемія викликана вірусом, який передається від однієї зараженої людини до іншої… Віруси і електромагнітні хвилі від мобільних телефонів і підключення до Інтернету – це різні речі. Як крейда і сир», – заявив він.

Дослідження Міжнародної комісії із захисту від неіонізуючого випромінювання (ICNIRP), проведене в цьому році, спростувало такі твердження, заявивши, що немає ніяких доказів того, що мобільні мережі викликають рак або інші захворювання.

У цьому контексті можна привести приклад однієї людини, яка не просто вірила, а й розповсюджувала інформацію про те, що саме електромагнітні хвилі викликають появу та розповсюдження вірусів.

Мова йде про колишнього чемпіона світу з боксу Аміра Хана, який переконує всіх, що коронавірус поширюють через 5G. А з епідеміями грипу була пов’язані 3G та 4G.

«Кожен раз, коли з’являється 3G, 4G, 5G, це постійно якась схема. Повернемося у 2002-й, коли 3G був представлений світу, був спалах вірусу. Потім у 2009-у, коли з’явився 4G, був спалах свинячого грипу. 2020 року, хлопці – 5G, прорив коронавірусу», – заявив Хан.

Боксер також вважає брехнею те, що коронавірус виник у Китаї і що це може бути пов’язано з тим, що китайці їдять диких тварин.

«Це брехня. Люди кажуть, що китайці їли кажанів і змій та отрути, все упереміш. Що за дідько? Ви вірите в це? Я – ні», – сказав Амір.