Правоохоронці потрапили до житла, де проводили жорстокі дії щодо протестувальників.

Про це повідомляє TUT.BY.

«Коли колона проходила повз Центральне РУВС, силовики почали підривати світлошумові гранати, стало щось бахкати і ми побігли. Двері в під’їзді були відкриті, забігли і вийшло так, що я була найпершою, стала дзвонити в усі двері. Здається, на другому поверсі нам відкрили дівчата. Люди ховалися за диваном, під диваном, а в шафі – неповнолітні хлопчики», – розповіла Ольга.

Через те, що господарка квартири не встигла закрити двері, силовики увірвались туди, де і почали жорстоке затримання.

«У квартирі я впала, чоловік – на мене і ми плазом добиралися до дивана. ОМОН відразу забрав тих чоловіків, які були біля дверей, а потім прийшли за моїм чоловіком, вдарили кийком», – повідомила вона.

За словами дівчини, це її голос чути на відеозапису, а хлопець якого можна побачити на ліжку – її чоловік.

Інша дівчина, Наталія, зізналась, що більше перелякалась гранат, а не силовиків з ОМОНу.

«Це вже потім мені розповіли: ОМОН вставив в двері кийок, відіпхнув господиню і зайшов. Їх було троє, сказали: «Забираємо тільки хлопців, баб не чіпаємо». Я була з хлопцем, він зрозумів, що тікати нікуди і добровільно пішов з ними. Більше свого молодого чоловіка не бачила», – згадує дівчина.

В той самий час, начальник ГУВС Іван Кубрик, звинуватив учасників акцій протесту в закиданні правоохоронців камінням та нападі на відділок РУВС Мінська. Через це силовиками використали силу та спеціальні засоби.