Десантники беруть участь в навчаннях недалеко від кордону з Кримом. І це тільки перший етап міжнародних навчань «Спільні зусилля» в Україні.

Британський десант разом з солдатами армійського елітного підрозділу Pathfinder висадились в Миколаївській області для навчань «Об’єднані зусилля-2020».

Читайте також: Україна та НАТО дзеркально відповіли на російські військові навчання «Кавказ-2020»

Про це повідомляє Sky News.

Військові 16-ї повітряно-штурмової бригади проводять спільні навчання з українськими повітряно-десантними силами. Вони входять до сил глобального реагування та можуть брати участь в операціях по всьому світу.

Читайте також: «Об’єднані зусилля − 2020»: «Апарат з фільмів про майбутнє вже тут, сідає під Львовом» (фото, відео)

Десант прибув на військово-транспортних лайнерах «C-130 Hercules», разом з важким озброєнням та технікою.

Як наголошує Командування десантно-штурмових військ ЗСУ, згодом на полігон прибули українські десантно-штурмові сили на літаках Іл-76 та Ан-26.

«На парашутних платформах були десантовані вантажі і підрозділи десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Весь цей час висадка британського і українського десанту перебувала під надійним прикриттям винищувачів наших Повітряних Сил. Так почався перший етап навчань «Спільні зусилля» в рамках стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля -2020», – повідомили в командуванні.