Міністр оборони України Андрій Таран побував у Запоріжжі, відвідавши акціонерне товариство «Мотор Січ», підприємство «МІГремонт» та «Іскра».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Очільник відомства наголосив, що національні виробники є пріоритетом. Через це всі підприємства повинні задовольняти не тільки поточні, але і перспективні потреби українського війська та укріпляти економічний потенціал України.

«З одного боку предмет наших контрактів має чітко враховувати потреби Генерального штабу. З іншого – підходи до закупівель для потреб Збройних Сил багато у чому визначаються виробничими потужностями тих чи інших підприємств. Тому нам важливо знати реальну інформацію про можливості, у даному випадку, запорізьких підприємств оборонно-промислового комплексу, оцінити їх потенціал та здатність вчасно виконувати наші замовлення», – зауважив Таран.

Перебуваючи на території АТ «Мотор Січ», оглянуто його виробничі можливості. А саме модернізаційні та відновлювальні заходи пов’язані з вертольотами Мі різних модифікацій. Відвідуючи ДП «МІГремонт» акцент робився на бойових літаках Су. Зрештою потрапивши на КП «Іскра», Міністр ознайомився з радіолокаційними та радарними системами.

«Наразі ми переглядаємо підходи щодо розподілу та використання коштів на закупівлю нових (модернізованих) зразків озброєння, військової техніки. Ремонт застарілих зразків обєктивно необхідна складова цього процесу, але акцент, на мою думку, все-таки слід робити на закупівлі нового озброєння, щоб забезпечити стратегічний розвиток ЗС України», – зауважив урядовець.

фото Міноборонифото Міноборонифото Міноборонифото Міноборонифото Міноборонифото Міноборони