В окупованому Криму «Уповноваженою з прав людини» назначено матір скандального українського дуету «Анна-Марія» (ANNA-MARIA). Дівчата брали участь у Національному відборі на «Євробачення-2019» і на запитання кому належить Крим, відповіли: «Крим залишається Кримом», а перед цим говорили, що «Україна втратила Крим». Вони також оскандалились під час інтерв’ю українському журналісту Роману Скрипіну на кримськотатарському телеканалі ATR, коли взагалі не змогли відповісти на питання про Крим та власних батьків.

Мати дівчат, Лариса Опанасюк, до цього призначення займала посаду «віце-прем’єра» Криму і є близькою соратницею Сергія Аксьонова. Її чоловік Олександр Опанасюк – відомий у Криму суддя Верховного суду. ГПУ порушила проти нього справу за держзраду.

На початку листопада 2019 року так званий «парламент» Криму прийняв її заяву про відставку, а її кандидатуру погодила омбудсмен РФ Тетяна Москалькова.

Що ще відомо про нову омбудсмен? Вона народилася в Криму, закінчила Харківський юридичний інститут, а по закінченні працювала прокурором. У 2000 році приступила до роботи в Раді Міністрів АР Крим. Після окупації Криму Росією залишилася та перейшла до «уряду» окупантів.

Новопризначена «омбудсмен» Опанасюк внесена до бази «Миротворець» і наразі перебуває під санкціями України, які були введені РНБО ще у 2016 році.

«Дякую за надану мені довіру. Виправдаю. Я впевнена в плідній співпраці», – сказала під час прийняття присяги Лариса Опанасюк.

Український омбудсмен Людмила Денисова заявила, що її повноваження поширюються на анексований Крим, і жителі півострова не потребують власного омбудсмена. Крім того, вона зазначила, що знає Опанасюк із часів своєї роботи в Раді міністрів АРК.