Верховна Рада України ІХ скликання 29 серпня на своєму першому засіданні затвердила склад нового Кабінету міністрів.

Склад, за який проголосували 281 народний депутат, представив новий Прем’єр-міністр Олексій Гончарук. З попереднього скликання залишились лише двоє: Арсен Аваков та Оксана Маркарова.

Новий склад Кабінету Міністрів України:

віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України — Дмитро Кулеба;віцепрем’єр-міністр України — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров;міністр Кабінету Міністрів України – Дубілет;міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства – Милованов;міністр юстиції – Денис Малюська;міністр фінансів України – Оксана Маркарова;міністр енергетики та вугільної промисловості України – Оржель;міністр інфраструктури України – Владислав Криклій;міністр розвитку громад і територій України – Бабак;міністр освіти і науки України – Новосад;міністр охорони здоров’я України – Скалецька;міністр культури, молоді та спорту України – Бородянський;міністр соціальної політики України – Соколовська;міністр внутрішніх справ України – Аваков;міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України – Оксана Коляда.

Новий уряд вирішив об’єднати деякі відомства, а Міністерства інформаційної політики взагалі немає в цьому уряді. Міністерство економіки об’єднали з Міністерством аграрної політики та продовольства, Міністерство культури – з Міністерством молоді та спорту, Міністерство ветеранів – з Міністерством тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо. 28-29 серпня у Києві пройшли масові акції протесту з приводу недопущення призначення Авакова на посаду Міністра Внутрішніх справ і будь-яку іншу, але саме Президент Зеленський закликав підтримати Авакова.

Крім того, раніше був гучний скандал, який стосувався виключення Міністерства ветеранів і Зеленський запевнив, що воно залишиться як було. Але його вирішили об’єднати з Міністерством тимчасово окупованих територій, що зовсім не співпадає з обіцянками Президента України.