Зустріч лідерів держав Нормандського формату точно не відбудеться у квітні. Можливо в травні, але і це не точно.

Так вважає представник офіційної Німеччини, повідомляє «Європейська правда».  

Вказується, що ця заява неофіційна і рішень на офіційному рівні щодо відтермінування саміту також не ухвалили поки що. Але представник Німеччини, який безпосередньо займається саме українською тематикою, впевнений, що завершити підготовку до саміту вчасно не вдасться.

«Моя особиста думка, що саміт точно не відбудеться у квітні – можливо, у травні, можливо, і пізніше», – говорить він.

Ті наміри, які озвучувались лідерами чотирьох країн щодо проведення саміту у «нормандському форматі» у квітні, поки що залишаються лише намірами. Джерело повідомляє, що зараз існує необхідність домовитися про результативну зустріч, а цього як раз і немає.

«Головнішим є результат. Краще трохи почекати і тоді мати результат, щоби президенти їхали на саміт, вже маючи якісь домовленості… Я дуже поважаю те, що ваші представники (що опікуються Нормандією) завжди продовжують – і діють далі, і далі, доки не вдасться (досягнути домовленості. – ЄП)», – пояснює він.

При цьому наголошується, що Україна тримає Берлін в курсі переговорів з РФ, зокрема, запрошує спостерігати за зустрічами в Мінську.

Нагадаємо. 26 лютого міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що зустріч у «нормандському форматі» можлива лише після виконання Україною низки умов, які пов’язані з імплементацією «формули Штайнмаєра» (зміна у Конституції, особливий статус Донбасу, повна амністія тощо).