Збройні російські формування продовжують провокувати українських військових у зоні проведення ООС.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00.  

Зазначається, що поблизу Зайцевого на Донеччині окупанти ведуть неприцільний вогонь в бік українських бійців.

«Від початку поточної доби, 29 серпня, на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів не зафіксовано. Водночас поблизу Зайцевого задокументовано ворожу вогневу провокацію зі стрілецької зброї. Постріли були неприцільними, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали», – йдеться в повідомленні.

Біля Водяного українськими військовими зафіксовано обладнання нових ворожих позицій.

«Крім того, українськими військовими виявлено факт інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів неподалік населеного пункту Водяне з тимчасово окупованої Ужівки», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: НЗФ РФ пригрозили знищити українські позиції у разі, якщо їх не приберуть

Також вказується, що загалом від початку поточної доби зафіксовано 2 порушення домовленостей у районі проведення операції Об’єднаних сил, які були досягнуті 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає.

У штабі також проінформували, за останню добу сапери розмінували понад 7 гектарів території у прифронтовому районі та передали на знищення 145 знайдених вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники Об’єднаних сил також проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років. Лише за минулу добу було завершено у 7 будинках ремонтні роботи, ще на 52 об’єктах роботи продовжуються.