Патруль СММ ОБСЄ зафіксував вісім танків російських найманців на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Об’єднаних Сил на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Згідно за звітом Місії, танки окупантів були розміщені за лініями відведення, але за межами місць, виділених для зберігання озброєння. П’ять з них були помічені біля населеного пункту Мирне, ще три – поруч з населеним пунктом Круглик.

У звіті також зазначено, що контрольні пункти в’їзду-виїзду біля населених пунктів Щастя і Золоте працювали в штатному режимі тільки на підконтрольній Уряду території. Відповідні блокпости, контрольовані незаконними збройними формуваннями, були закриті.

«Такий стан справ вкотре підтверджує фальсифікацію повідомлень самопроголошеної влади ТОТ про перешкоджання Української сторони у вільному пересуванні цивільного населення через лінії розмежування», – заявляє прес-служба ООС.

Також в повідомленні згадано, що відновлення інфраструктури Донбасу триває згідно з розпорядженням Командувача ООС. Зокрема, відновлено електропостачання населеного пункту Водяне, триває будівництво колектора в районі Доломітного, тощо. Представники прес-служби підкреслили, що контроль за дотриманням наданих гарантій безпеки і режиму припинення вогню представниками УС СЦКК здійснювався безпосередньо на місці робіт.