Відомство не побачило підстав для відкликання партії неякісних бронежилетів, що були закуплені для Збройних сил України та стали причиною для розслідувань, звинувачень та арештів. Вони залишаться. Поки що.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк.

За його словами, зараз не бачать причин для того, щоб відкликати партію неякісних бронежилетів, які стали причиною розслідування та арешту начальника головного управління матеріального забезпечення Міноборони Дмитра Марченка. Тож вилучати їх поки не збираються, тим більш, що самі розбиралися з якістю бронежилетів і не побачили ситуації, яка б змусила це робити.

«Там йде слідство. Хай слідство покаже. Ми розбиралися з якістю бронежилетів, які зараз є у військах. Ми не побачили там поки що ситуації, яка змусила б завтра відкликати бронежилети з військ. Тобто такої ситуації немає», – заявив Загороднюк.

Він також висловив сподівання щодо неупередженого розслідування у справі бронежилетів. І запевнив, що тримають все під контролем. Навіть залучили міжнародну компанію для перевірки.

«Співпрацюємо з ними, надаємо всі матеріали. І далі побачимо. Для випробовування бронежилетів ми залучали та міжнародну компанію, щоб просто розуміти, що ми процеси витримуємо і там немає особистих преференцій від якихось учасників комісії», – зазначив Загороднюк.

Нагадаємо. Раніше слідчі повідомили про підозру технологу компанії «НВП Темп 3000», яка поставила Міністерству оборони України неякісні бронежилети. Підозрювана сприяла засновнику підприємства та посадовим особам Міноборони у заволодінні грошовими коштами у сумі майже 62 млн гривень.

26 червня 2019 року Державне бюро розслідувань під головуванням Романа Труби провело багато обшуків в Міністерстві оборони у тих управлінцях, які займаються матеріальним забезпеченням ЗСУ. Крім того, в офісах комерційних структур, які співпрацюють з Міноборони.

11 листопада заарештували начальника головного управління Міністерства оборони України Дмитра Марченка.

17 грудня Марченко вийшов із СІЗО 17 завдяки внесеній заставі – майже мільйон гривень на зібрали активісти, ще 19 мільйонів вніс п’ятий президент України Петро Порошенко.