Показники попереднього року приблизно на 30% більші у порівнянні з тими, що були перед цим.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

«На державному кордоні України, лінії розмежування в зоні проведення ООС та адмінмежі з ТОТ АР Крим упродовж 2020 року співробітники Держприкордонслужби вилучили 698 одиниць зброї та 30,4 тисячі боєприпасів, 18 тисяч з яких – в зоні проведення ООС. Наголосимо, що спеціально навчені собаки прикордонників допомогли знайти 19 % від загальної кількості викритої зброї та набоїв», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що співробітниками прикордонної служби було виявлено понад 20 кг вибухівки, переважна більшість якої, а саме 17,6 кг – на Донбасі.

Виявлена також чимала кількість зброї. Наприклад цифра холодної та пневматичної зброї дорівнює понад 500 одиниць, майже 300 з якої викрита зі сторони Польщі з Румунією та 75 на межах Білорусі та Росії.

«Крім того, оперативники Держприкордонслужби зі складу Об’єднаних сил продовжують активну протидію можливим ворожим диверсіям, переміщенню зброї та обладнанню схронів збройних формувань РФ та їх найманців. Так, упродовж 2020 року, переважно в зоні ООС,  виявлено 15 схронів з боєприпасами, 116 гранат, 14 мін та понад 70 вибухових пристроїв», – підкреслюють прикордонники.

Ще у 2020 році встановлено понад три сотні чоловік, які були причетні до терористичних організацій, 59 бойовиків вдалося затримати, а 7 з них отримали ув’язнення.