«Фейкові замовні матеріали т.зв. «засобів масової інформації» вважаємо спланованою спецоперацією для прикриття проросійських силових загонів».

Про це йдеться у заяві Національного корпусу, передає «Патріот Донбасу».

«За кілька діб до виборів співробітники Служби безпеки України викрили мережу бойовиків, яка займалась рейдерськими захопленнями, брала участь в протестних акціях «на замовлення» та збиралась втручатись у місцеві вибори 25 жовтня. Крім цього, у злочинців виявили гроші, наркотики, вибухівку, зброю та боєприпаси. На офіційному сайті СБУ повідомляється, що ці особи є членами «об’єднання, підконтрольного народному депутату та співголові однієї з діючих політичних партій», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що жодне з видань, які писали про нібито участь у вказаних подіях, не звертались за коментарем, проте продовжують розповсюджувати фейки.

«Другий день поспіль проросійське видання «Страна.ua та інші рупори Кремля в Україні розповсюджують фейки про причетність полку «Азов» та Національного Корпусу до вказаного інциденту. При цьому, жодного разу ані Страна.ua, ані інші видання до «Азову» і Нацкорпусу за коментарем не звернулись», – йдеться у заяві.

Також спростовується інформація про обшуки, про які писали вказані видання.

«Офіційно повідомляємо, що жодних обшуків та затримань серед бійців полку «Азов» чи членів Національного Корпусу не було. Вся інформація зі статті Страни.ua, з особистими даними нібито бійців «Азову», також не відповідає дійсності. Перелічені затримані ніколи не перебували в підрозділі ОЗСП НГУ «Азов», що підтверджує офіційна заява полку.

У Нацкорпусі наголосили, що вважають розповсюдження дезінформації замовними матеріалами. І подають позов до суду на проросійське видання «Страна.ua».

«Фейкові замовні матеріали т.зв. «засобів масової інформації» вважаємо спланованою спецоперацією для прикриття проросійських силових загонів. Затримані СБУ особи належать саме до таких об’єднань, що під кураторством чинних народних депутатів займаються злочинною діяльністю та антиукраїнськими провокаціями. Національний Корпус подає позов до суду на видання Страна.ua за оприлюднення неправдивої інформації. Розцінюємо цю провокацію проти полку «Азов» та Національного Корпусу як таку, що має вплив на хід виборів і загрожує національній безпеці України!», – додається у заяві.