Першу фуру було затримано правоохоронцями на Луганщині. Відкрито кримінальне провадження за двома статтями – готування до злочину та підкуп виборця.

Про це повідомляє громадянська мережа «Опора».  

Зазначається, що 28 серпня поліція затримала у Луганській області фуру з цукром, який збиралися роздавати виборцям від імені народного депутата-мажоритарника з групи «Довіра» Сергія Шахова.

Фото Опора

Шахов представляє партію «Наш край».

Місцеві телеграм-канали повідомляють, що наразі поліція проводить масштабну спецоперацію на складах благодійного фонду Шахова. І за результатами затримано декілька фур із цукром. Вказується також, що ймовірно, «є рішення розібратися із шахівською «сіткою» відносно підкупу виборців».

В управлінні Національної поліції повідомили про кримінальне провадження за двома статтями – готування до злочину та підкуп виборця.

«В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 160 КК України, за процесуальним керівництвом прокуратури на території Луганської області проведено ряд слідчих дій в ході яких вилучені предмети, які будуть направлені на дослідження. Слідчі дії тривають», – сказав заступник начальника відділу комунікації ГУНП в Луганській області Антон Ковалев.

Слідчі дії ведуться за процесуальним керівництвом прокуратури на Луганщині.