Народний депутат від партії «Слуга народу» Богдан Яременко вважає, що для того, щоб владнати ситуацію на теренах окупованого Донбасу, необхідно залучати активну дипломатію, у тому числі знижувати дипломатичну напругу.

«Зниження градуса дискусії в міжнародних організаціях, як компроміс з української сторони, цілком реалістичне рішення», – заявив Яременко.

На його думку, «активна дипломатія» передбачає зниження сили антиросійських санкцій, якщо Росія, у свою чергу, виконає ряд вимог. У випадку, якщо перемовини зірвуться, то тиск на російську сторону може бути посилено. А може й ні.

«Нам не складно рекомендувати українським делегаціям не вживати термін «збройна агресія РФ проти України» в документах і проектах рішень. Зовсім нескладно. Як, втім, Росії нескладно повернути Україні всіх полонених, затримані військові судна, виконати рішення міжнародного суду про скасування рішення про заборону діяльності Меджлісу і допустити на територію Криму постійну моніторингову місію ОБСЄ. Ми ж готові до компромісів», – додав він.

Варто нагадати, що раніше Яременко наголошував на тому, що Україна стала на шлях капітуляції у вересні 2014 та лютому 2015 років, коли підписала Мінські угоди.