Очільник МВС Арсен Аваков заявляє, що міністерство забезпечить проведення місцевих виборів за найвищим стандартом.

Про це він заявив під час наради, присвяченої початку виборчої кампанії, повідомляє пресслужба МВС. 

Міністр підкреслив, що має досвід минулих років.

«МВС готове забезпечити правопорядок в частині виборчого законодавства за найвищими стандартами. Ми маємо відповідний досвід попередніх років, коли робота правоохоронців під час виборчого процесу була оцінена досить високо, а сам процес виборів отримав найвищі оцінки європейської спільноти – з точки зору дотримання всіх демократичних стандартів», – підкреслив Аваков.

На зустрічі також вели мову про удосконалення виборчого законодавства. А там як відомо треба усунути намагання незаконного впливу на процес, проаналізували ряд неприємних випадків порушень і скоординували протидії таким спробам.

Керівник руху ОПОРА Ольга Айвазовська відмітила, що найголовнішим пунктом змін у Виборчий кодекс мають стати скорочення терміну охорони правоохоронцями приміщень для голосування. На сьогодні це – 8 днів.

«Немає ніякого сенсу, адже поліція фактично буде охороняти порожні приміщення для голосування», – відзначили в ОПОРІ.

Вона також висловилась, що уточнення також треба внести в Держреєстр виборців.

«Зараз нести відповідальність за недостовірну інформацію може, наприклад, паспортний стіл … Ми ж говоримо, що таку ж відповідальність повинен нести і сам виборець, якщо він надав про себе недостовірні відомості», – говорить Айвазовська.