Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) оштрафувала німецький Deutsche Bank на 16,2 мільйона доларів через участь банку у корупційних схемах в РФ та країнах Азії, що порушують американське законодавство щодо протидії міжнародній корупції.

Про це повідомляє Deutsche Welle. Американське державне агентство виявило, що банк брав на роботу малокваліфікованих працівників. Зацікавленість банку у прийнятті в штат некомпетентних робітників полягала в тому, що всі вони були родичами впливових чиновників. Таким чином банк зберігав свій наявний бізнес та укладав нові угоди.

Ба більше, в країнах Атлантично-Тихоокеанського регіону персонал Deutsche Bank готував для таких потенційних співробітників чернетки резюме та надавав перелік питань, які ставилися на резюме та варіанти відповіді на них. Сумнівних кандидатів просили влаштувати на роботу «заможні клієнти, включно з державними службовцями».

Deutsche Bank є найбільшим фінансовим конгломератом у Німеччині. Банк має майже 150-річну історію та понад 2000 відділень в усьому світі. Попри це банк регулярно потрапляє у фінансові скандали, пов’язані з корупцією, фінансовими махінаціями, обслуговуванням попри міжнародні санкції країн-відступниць тощо.