У Волинській області прикордонники затримали контрабандистів, які намагалися перемістити через державний кордон партію захисних масок, використовуючи дрон. На місці злочину відбулася стрілянина, внаслідок якої є один поранений.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

У повідомленні йдеться про те, що вчора, 1 травня 2020 року, прикордонниками Львівського загону було отримане оперативне повідомлення про шум двигуна літального апарату типу «Дрон» на напрямку державного кордону. Для перевірки інформації на місце виїхали наряди від відділу «Амбуків».

Поряд з одним з населених пунктів Іваничівського району прикордонники виявили легковик «Шкода», водій якого не відреагував на вимогу військовослужбовців про зупинку, здійснив спробу наїзду на прикордонника, а потім вдався до втечі.

За декілька хвилин охоронці кордону знайшли автомобіль у лісовому масиві, при цьому водій знову не виконав вимогу прикордонників про зупинку та вдруге здійснив спробу наїзду на прикордонників.

Враховуючи загрозу життю співробітникам Держприкордонслужби та для того, щоб зупинити авто, наряд здійснив попереджувальні постріли та в напрямку коліс транспортного засобу. Лише після того, як були пробиті колеса, машину вдалося зупинити.

Водій зазнав осколкового поранення, тому до місця події було викликано наряд поліції та карету швидкої допомоги, до приїзду якої прикордонники надали правопорушнику першу медичну допомогу.

Під час опитування пасажира машини з’ясувалося, що порушників було більше, однак ще до приїзду військовослужбовців, дві людини вийшли з автівки в лісовому масиві.

Крім того, виявилось, що затриманий громадянин України раніше вже затримувався польськими колегами за переміщення тютюнових виробів. На місці події також виявили літальний апарат і два пакунки з медичними захисними масками.

Водія «Шкоди» направлено в лікарню, його життю нічого не загрожує.

На місці подій працюють представники ДБР та Нацполіції. Тривають слідчі заходи. За фактом до поліції направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ст. 342 ККУ (опір представникові влади).