38-річний правопорушник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення розбою та деякий час перебував в зоні АТО. Цього разу він погрожував гранатою охороннику місцевого товариства.

Про це повідомляє Національна поліція України, передає «Патріот Донбасу».

Затримали злочинця 18 листопада у селі Михайлівка Вінницького району. Чоловік безпричинно погрожував гранатою охороннику, знаходячись на території місцевого товариства.

«Близько 14:30 год. до поліції зателефонував охоронник сільськогосподарського товариства та повідомив, що під час обходу на території він виявив невідомого чоловіка, який погрожував йому гранатою. Поліцейські, які прибули на виклик, затримали підозрюваного  на місці вчинення правопорушення. Під час проведення поверхневого огляду працівник вибухотехнічної служби у кишені куртки вилучив у нього дві гранати з запалами РГД 5 та Ф-1», – йдеться в повідомленні.

За словами начальника Вінницького відділення поліції Віталія Ярмолюка, було проведено обшуки і за місцем проживання затриманого.

«Під час проведення невідкладного обшуку поліцейські вилучили арсенал зброї, зокрема, обріз мисливської рушниці, пістолет, револьвер та майже півсотні набоїв різного калібру. 38-річний правопорушник раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення розбою та деякий час перебував в зоні АТО», – йдеться в повідомленні.  

Наразі вилучені зброя та боєприпаси у правопорушника направлені на експертизу. Мету їхнього походження та зберігання з’ясують слідчі.

Щодо затримано слідчими поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.

Зловмисник затриманий у процесуальному порядку та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою.