18 вересня Львівщина прощається із загиблим на Донбасі військовим Романаом Червінським з Яворівщини, який 5 років захищав Україну. У липні Роману виповнилося 29 років.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький у Фейсбуці.

«Львівщина прощається з Романом Червінським, Героєм, який п’ять років захищав нашу країну на передовій. Удосвіта тіло Романа привезли до Львова, далі кортеж рушив на Яворівщину, де пройшли його дитячі і юнацькі роки. А тоді – в село Радохінці на Мостищині, до батьківського дому. Там Героя поховають», – йдеться в повідомленні.

Чин похорону відбудеться завтра, о 12.00, в церкві Святого Миколая. Поховають Героя в Мостиському районі.

Фото Яворівська міська радаФото Яворівська міська радаФото Яворівська міська радаФото Яворівська міська радаФото Яворівська міська рада

Роман – син військового. З 2015-го року проходив службу як механік-водій механізованого взводу механізованої роти 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Про смерть внаслідок «необережного поводження з гранатою» повідомив Штаб у зведенні. Вказувалось, що 16 вересня 2020 року, близького 1 год. 25 хв, перебуваючи в бліндажі, він підірвався на гранаті, внаслідок чого отримав травму несумісну з життям.

На Яворівщині 16 вересня було оголошено жалобу через загибель Романа Червінського.