Навчання проходять підрозділи Сил спеціальних операцій Збройних сил, які несуть службу на межі з тимчасово окупованим півостровом.

Про це повідомляє пресслужба Командування об’єднаних сил ЗС України у Фейсбуці.

За словами командувача ОС ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, необхідність таких тренувань викликана суміжністю території з окупованим Кримом, на якій розташовані стратегічні об’єкти, що можуть стати ціллю терористів.

«Загальна тематика навчань – відпрацювання комплексу превентивних заходів, спрямованих на забезпечення належного рівня захисту таких об’єктів від можливих терористичних загроз. Тренування відбуваються в умовах, максимально наближених до реальних, у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, місцевими органами державної влади й місцевого самоврядування», – наголосив він.

Крім того, як підкреслив військовий, головними завданнями навчань є виявлення і знешкодження диверсійних груп.

«Підвищення рівня навченості особового складу протидиверсійних підрозділів – є запорукою успішної протидії терористичним загрозам з боку противника в смузі відповідальності угрупування військ на півдні України та забезпечення безпеки наших громадян», – підкреслив генерал-лейтенант Наєв.