Депутатці Миронівської селищної ради загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років за посягання на територіальну цілісність України.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура, передає «Патріот Донбасу».

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року депутат селищної ради розглянула та позитивно проголосувала з питання щодо проведення у приміщенні Миронівського палацу культури «референдуму» з питання визнання державної самостійності так званої «ДНР», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обвинувальний акт стосовно депутата Миронівської селищної ради Бахмутського району, який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 1 ст. 110 КК України) вже скеровано до суду.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.