За добу 2 квітня в районі проведення ООС на Донбасі зафіксовано 21 ворожий обстріл. Збройні формування РФ застосовували заборонені міномети та вели вогонь по цивільній інфраструктурі Красногорівки.

Про це йдеться у ранковому зведенні пресцентру ООС.

Збройні формування російських окупантів за минулу добу 20 разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. На донецькому напрямку (ОТУ “Схід”) ворог гатив із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів поблизу Пищевика, Красногорівки та Опитного. Під ворожі обстріли потрапили й українські воїни на позиціях неподалік населених пунктів Авдіївка, Піски та Водяне на Приазов’ї. На цьому напрямку також зафіксоване застосування ворогом гранатометів, ПТРК, кулеметів і стрілецької зброї.

“Внаслідок ворожих обстрілів, двоє українських воїнів отримали поранення. Військовослужбовцям оперативно надано необхідну медичну допомогу”, – інформує штаб ООС.

На луганському напрямку (ОТУ “Північ”) окупаційні підрозділи російського агресора з мінометів калібрів 120 та 82 мм відкривали вогонь поблизу Золотого-4 та Новоолександрівки. Крім того, ворожі обстріли з гранатометів і кулеметів фіксувались неподалік Світлодарська, Новотошківського та Новолуганського.

Під ворожий вогонь також потрапила цивільна інфраструктура міста Красногорівка, що на Донеччині.

“Цивільна особа отримала осколкове поранення. Потерпілого було доставлено до медичного закладу”, – йдеться у повідомленні.

Представники ОБСЄ оперативно отримали інформацію про факти порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями РФ.

Крім того, російські найманці проводили інженерні роботи в лісопосадці поблизу населеного пункту Піски, де облаштовували нові оборонні споруди довжиною близько 100 метрів у напрямку позицій ЗСУ. Це ще одне свідчення повного ігнорування липневих домовленостей 2020 року.

На ранок 3 квітня на Приазов’ї поблизу Водяного ворог відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Попри те ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем наших захисників.