Станом на сьогодні, шість об’єктів цивільної інфраструктури Донецької області залишаються у критичному стані через відсутність гарантій безпеки з боку НЗФ окупантів. Внаслідок цього підрядники призупинили аварійно-відновлювані роботи з електропостачання у населених пунктах Богданівка та Опитне, відновлення газопостачання у містах Мар’їнка та Красногорівка, також не можуть здійснити аварійний ремонт водогонів для подачі питної води у населених пунктах Майорське, Зайцеве та Торецьк.

Про це стало відомо з заяви пресслужби Операції об’єднаних сил у Facebook.

«До УС СЦКК від керівників підприємств, органів місцевого самоврядування розташованих на підконтрольній Уряду України території продовжує надходити значна кількість заявок на отримання гарантій безпеки та дотримання режиму припинення вогню на об’єктах пошкодженої інфраструктури регіону. Однак, збройні формування РФ та її найманці продовжують вибірково розглядати звернення СММ ОБСЄ, вдаються до відвертих маніпуляцій, політичного торгу та під надуманими приводами затримують процес надання гарантій безпеки та забезпечення нормальних умов життя цивільного населення», — повідомили в організації.

Зокрема, до цього дня, представники окупаційних військ продовжують ігнорувати заявки щодо припинення бойових дій під час аварійно-відновлювальних робіт на Донбасі, що були подані українською стороною СЦКК ще наприкінці минулого місяця.

Наголошується, що українська сторона СЦКК вкотре звернулись до СММ ОБСЄ за допомогою в отриманні гарантій безпеки від окупаційної влади. Просили вільний доступ до об’єктів цивільної інфраструктури, що перебувають у критичному стані. Однак, поки що це безрезультатно.