Між Україною та Болгарією розбіжностей щодо забезпечення прав болгарської спільноти на території України немає.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Наголошується, що відбулась конструктивна розмова заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з послом Республіки Болгарія в Україні Костадіном Коджабашевим,

«Дипломати завжди знаходять спільну мову. Між Україною і Болгарією немає розбіжностей щодо забезпечення прав болгарської спільноти в Україні. Ми домовилися вирішувати всі актуальні питання в конструктивному дусі», – зазначив Боднар.

Він підкреслив, що адміністративно-територіальна реформа в Україні жодним чином не впливає на рівень забезпечення прав нацменшин, зокрема болгарської громади Одещини.

Дипломати також високо оцінили роль болгарської громади України у розвитку взаємин між двома країнами.

«Болгарська сторона відзначила важливість збереження національної, культурної та мовної ідентичності болгарської національної меншини в Україні та висловила готовність до подальшої конструктивної співпраці з вирішення всіх актуальних питань», – повідомляють в МЗС.

Вказується також, що було досягнуто домовленості про продовження відкритого та конструктивного діалогу в цій сфері, у тому числі на міжпарламентському рівні.

Боднар подякував болгарській стороні за готовність передати найближчим часом гуманітарну допомогу Україні у вигляді медичних засобів захисту для медиків.

Нагадаємо. 20 травня парламент Болгарії прийняв декларацію про адміністративно-територіальну реформу в Україні та захист прав і цілісності болгарської громади, в якій виступив проти поділу Болградського району Одеської області.

Міністерство закордонних справ України висловило протест.