У МЗС РФ висловили стурбованість «агресивною риторикою» нового президента Молдови. У російському відомстві заявили, що «намір Маї Санду домагатися виведення Оперативної групи російських військ з Придністров’я направлено на підрив зусиль з мирного врегулювання».

Про це заявила офіційна представниця зовнішньополітичного відомства Марія Захарова на брифінгу в Москві сьогодні, 27 листопада.

«Ми звернули увагу на інтерв’ю обраного президента Молдавії пані Санду одному з молдавських телеканалів. Вона, зокрема, заявила про свій намір домагатися виведення ОГРВ з Придністров’я. Ми розглядаємо цю заяву як спрямовані на підрив зусилля по мирному врегулюванню придністровської проблеми»,– заявила Захарова.

Вона зазначила, що російські «миротворці» багато років забезпечують стабільність у придністровському регіоні, а всі політики та експерти повинні враховувати в першу чергу, що там більше не проливається кров і не чутно пострілів.

«Особливо це потрібно пам’ятати, перед тим, як робити гучні заяви в пресі», –додала Захарова.

Крім того, додала, що до закінчення «ще далеко».

«Мандат миротворчої операції чітко пов’язує тривалість нашої участі в ній з виходом на політичні домовленості про врегулювання конфлікту. Поки до цього далеко!», – уклала Захарова.

Напередодні ввечері обраний президент Молдови, лідер проєвропейської партії «Дія і солідарність» Мая Санду в черговий раз виступила за виведення російських «миротворців» з Придністров’я.

«Це завжди була офіційна позиція Республіки Молдова. Це не новина, а лише продовження правильної позиції РМ. У всіх властей нашої країни була позиція, що ця оперативна група російських військ повинна бути виведена, а боєприпаси – утилізовані. І так, я буду продовжувати цю позицію, тому що вважаю, що це правильно», – сказала Санду.