Німецькі лікарі та експерти з лабораторій Франції та Швейцарії, а також фахівці лабораторії при ОЗХЗ вже зараз наголошують, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли «Новачком». МЗС ФРН пояснило, коли та чи будуть введені санкції проти Росії за отруєння Навального.

«ФРН чекає відповіді від ОЗХЗ з приводу отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і потім буде обговорювати можливу реакцію на це ПП в Брюсселі», – так раніше говорила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Зараз ці слова підтвердили і в МЗС, додавши, що у такому випадку «утриматися від санкцій проти Росії буде неможливо».

«Якщо Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердить висновки ФРН з приводу отруєння Навального, утриматися від санкцій проти Росії буде неможливо», – заявив глава МЗС Німеччини Хайко Маас.

Нагадаємо. 1 жовтня Навальний дав перше інтерв’ю після виходу з коми й звинуватив Путіна в причетності до його отруєння.

«Я стверджую, що за злочином стояв Путін, і у мене немає інших версій цього злочину».

Прессекретар Путіна Пєсков назвав ці звинувачення «абсолютно безпідставними і неприпустимими».

«Скажу так, напевно, не пацієнт працює із західними спецслужбами, а західні спецслужби працюють з ним. Так буде коректніше. Дійсно, є інформація. Я навіть можу сказати конкретніше, з ним працюють фахівці Центрального розвідувального управління Сполучених штатів Америки в ці дні. Це не перший раз, коли йому дають різні інструкції», – сказав Пєсков.

Після цього Навальний заявив, що подає до суду на Пєскова.

«По-перше, я подаю до суду на Пєскова. А по-друге, вимагаю опублікувати докази і факти, що вказують на «роботу з фахівцями ЦРУ». Прямо по телевізору покажіть, в прайм-тайм. Дозволяю», – підкреслив Навальний.