В Ірані заявили про готовність виплатити однакові компенсації родичам всіх жертв збитого пасажирського літака.

Про це повідомляє «Патріот Донбасу» з посиланням на заяву пресцентру МЗС.  

За словами заступника міністра закордонних справ Євгена Єніна, за підсумками першого дня другого раунду переговорів Іран взяв на себе всю відповідальність за збитий під Тегераном літак МАУ.

Також повідомляється, що іранська сторона готова забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв незалежно від їхнього громадянства.

Під час зустрічі з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом Євгеній Єнін підкреслив необхідність неупередженого та об’єктивного розслідування обставин авіакатастрофи та закликав іранську сторону забезпечити доступ до всіх відповідних матеріалів.

«Прогрес у переговорному процесі щодо українського літака сприятиме нормалізації співробітництва з Іраном в усіх сферах», – наголосив заступник глави МЗС.

Іранський співрозмовник також запевнив, що жодна третя країна не впливатиме на політику Ірану щодо України.

Також український дипломат поінформував Мохаммада Заріфа про наслідки триваючої російської агресії проти України, зокрема мілітаризацію в Азово-Чорноморському регіоні та утиски російської окупаційної адміністрації проти жителів тимчасово окупованого Криму. Заріф підтвердив підтримку територіальної цілісності України та непорушності її кордонів.

Нагадаємо. Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS752 Тегеран – Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року. Загинули 176 осіб.

Іран офіційно визнав, що помилково збив літак МАУ.

Ряд родичів пасажирів, загиблих у лайнері МАУ, вже звернулися з позовом до влади Ірану до Федерального суду США у Вашингтоні.