Після переговорів у Мінську підконтрольний Росії представник так званої «ЛНР» Родіон Мірошник анонсував наступ України на окуповані території «за участі західних партнерів України».

Таку заяву оприлюднили проросійські та російські ЗМІ.

За словами Мірошника, західні партнери України за згодою президента Володимира Зеленського готують країну до війни, нарощуючи іноземну військову присутність в українській державі.

«Не потрібно ілюзій. Україну готують до війни і Зеленський цього не приховує. Про яке «майбутнє» говорить Зеленський? Його вкраплення в розмові слів про прагнення до миру – це необхідна мантра для дотримання пристойності. Головне – мілітаризація для якогось «майбутнього», де люди – це одиниці живої сили, а танки і кораблі – це щось важливе, що характеризує можливості України для надання послуг закордонним партнерам», – заявив він.

Російський найманець також заявив, що сьогодні режим припинення вогню «тримається на волосині та чесному слові». А те, що демонструє українська влада на даному етапі – це «кроки по мілітаризації: загострювання України, як поля бою, підготовка армії, як інструменту, щоб дражнити Росію».