За минулу добу, 7 серпня, зафіксовано порушення режиму тиші на Донбасі з боку російсько-терористичних військ. Ворог 10 разів обстрілював позиції наших військ. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС у ранковому зведенні станом на 07.00 8 серпня 2019 року на сторінці у Facebook.

Збройні формування РФ та їхні найманці зі стрілецької зброї та станкового протитанкового гранатомета здійснили обстріли наших підрозділів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД”.

Зі стрілецької зброї – двічі поблизу Водяного та біля населеного пункту Лебединське. Позиції біля Новотроїцького бойовики обстріляли зі станкового протитанкового гранатомета.

“В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ” позиції збройних сил України війська російського агресора обстріляли шість разів:

неподалік Луганського – з автоматичного гранатомета; двічі поблизу Південного – з протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї; поблизу Новозванівки – з протитанкового гранатомета та стрілецької зброї; у районі Зайцевого – з автоматичного гранатомета та снайперської зброї; неподалік Кримського – з гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета”, – йдеться в інформації, оприлюдненій пресцентром ООС.

Початок нової доби, 8 серпня, також розпочався з обстрілів. Позиції Об’єднаних сил ОТУ “СХІД” були двічі обстріляні російськими бойовиками зі стрілецької зброї та протитанкового гранатомета поблизу Богданівки та Водяного.

Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуються умов припинення вогню, але залишають за собою право на адекватну відповідь у разі агресивних дій з боку загарбників.